Vloeren

Is uw vloer niet meer mooi en geeft het u geen gezelligheid of sfeer? Slijten uw planken weg onder uw voeten? Gaat u een huis bouwen? Gaat u renoveren?

Geef uw interieur de juiste sfeer

Dan is het tijd voor een prachtige, warme en stijlvolle vloer.  Een eiken plankenvloer van Parket Van Laer-Eyskens bijvoorbeeld is een uitstekende keuze. Die geeft uw huis karakter en wooncomfort. En dankzij de onnavolgbare kwaliteit geniet u er nog jaren van.

Wij bieden u verschillende soorten massief en samengesteld parket. Kom gerust een kijkje nemen. U kiest uit alle mogelijke planken.

Verouderde houten vloeren

Wij creëren ook massief houten vloeren met een verouderde uitstraling. Deze verouderde houten vloeren, vervaardigd van Franse eiken, worden na het zagen gedroogd. De noesten en droogscheurtjes, gecombineerd met het beschadigen, geven de houten vloer een ‘geleefd’ uiterlijk en herinneren aan de oude, prachtige vloerdelen van vroeger.

Houten vloeren van de beste kwaliteit

Dit zorgt ervoor dat de vloeren die nostalgie en historie uitstralen. Eenvoud staat centraal binnen deze lijn. U kunt kiezen uit vele kleuren en soorten afwerkingen en deze vloeren zijn ook heel goed mogelijk in combinatie met vloerverwarming.

Wij streven ernaar dat alle houten vloeren die geleverd worden, worden geproduceerd in de eigen schaverij. Het ruwe hout (de bomen), worden altijd ingekocht bij vaste leveranciers uit Chimay en Noord-Frankrijk. Voordat het hout wordt bewerkt, wordt gecontroleerd of het aangeleverde hout de juiste kwaliteit heeft om tot een goed product verwerkt te worden.

Na de droogtijd wordt het hout verzaagd, waarna het schaafproces begint.

Het schaafproces bestaat uit drie stappen. In de eerste fase wordt een ruwe hout vierzijdig schoongeschaafd (‘gekalibreerd’). Vervolgens wordt gekeken welke zijde van het hout van de beste kwaliteit is. Er wordt gecontroleerd of er geen gebreken in het hout zitten zoals schimmels, latstrepen of droogvlekken. Deze zijn in het ruwe hout vaak nog niet zichtbaar. In de tweede fase worden de ruwe planken voorzien van mes en groef aan de lange zijde, drie spanningsgroeven aan de onderzijde en een vellingkant aan de bovenzijde van de plank. Tenslotte worden de planken op lengte afgekort en aan de kopse kanten voorzien van mes en groef. Hierna wordt gecontroleerd of de planken goed geschaafd zijn.